Bra att veta

Är du nagelbitare? Och vill göra en nagelförlängning?

 

Kom gärna in och visa dina naglar i god tid före förlängningen,

på så sätt kan vi ordna så att dina naglar är i så gott skick som möjligt innan vi sätter på materialet.

På salong Caraz brukar vi i första hand rekommendera vanlig förstärkning först tills den egna nageln växt ut en bit.

Detta eftersom vi tycker det blir ett finare och hållbarare resultat än om man specialbygger ut dom. Vid super korta naglar utan kant går är det mkt svårt att bygga hållbara förlängningar, då det inte finns någon stödjande kant.

Då är den bättre att vänta någon vecka. I värsta fall kan man limma på plast tippar och därefter bygga med gele.

 

Frågor & Svar om dina nya naglar:

När Du av någon anledning vill ta bort naglarna, riv eller pilla aldrig bort gelén.

Då det är stor risk att Du skadar eller förstör din egen nagel.

Mår den naturliga nageln dåligt så sitter material sämre. Kort och gott använder du inte nagelolja när du använder nagellack eller konstmaterial så släpper materialet lättare. Och i värsta fall så får du en nagel som spricker delar sig och så småningom går av lättare. Detta beror på att din nagel blivit uttorkad då den mist sina naturliga fetter.

 

Lite nagel olja varje dag håller naglarna i form..

 

Vissa mediciner kan påverka konstmaterialets

vidhäftningsförmåga negativt, t ex insulin- och hjärtmedicin.

 

Även stress, förkylning, och värmeväxlande väder kan påverka hållbarheten negativt.

 

Personer som bildar mycket vätska i kroppen kan ha sämre hållbarhet.

 

Om du ska opereras, fråga din läkare innan operationen om du bör ta bort materialet, ibland kan detta vara nödvändigt för att se personens tillstånd och om något förändras. Ibland kan det vara nödvändigt att se nagelplattans färg för att kunna avgöra en förändring i patientens tillstånd.

 

Utöver detta är det inget att tänka på meningen är ju att du skall kunna fungera som vanligt eller mer..

 

Frågor och svar om naglar:

 

Mina naglar skivar sig hela tiden. Vad kan man göra åt det?

 

Naglarna är uppbyggda av flera olika skikt som binds ihop av fetter. När nageln är uttorkad torkar skikten ifrån varandra och nageln skivar sig.

Genom att använda en nagelolja/nagelbands kräm morgon och kväll tillförs fett och fukt till naglarna, vilket gör att skikten hålls ihop och på så vis minimeras risken för att naglarna ska skiva sig i fortsättningen. Vi har också ett väldigt bra underlack som stärker naglarna.

 

Mina naglar går av så fort de kommit ut en bit. Vad beror det på?

 

Att naglarna går av kan bero på en rad olika faktorer så som längd och nagelns kondition. Eftersom vi tvättar oss mycket, använder handsprit och så vidare torkar vi ständigt ut våra naglar. Vilket gör att flexibiliteten minskar och det behövs

väldigt liten yttre påverkan för att nageln ska gå av.

Genom att använda en nagelolja morgon och kväll tillförs fett och fukt till naglarna och det gör naglarna mer flexibla och risken för att de ska gå av minimeras.

 

Hur fort växer naglarna?

 

Beroende på ålder, gener, årstid och fysisk hälsa växer naglarna olika snabbt. I regel växer en nagel 1 mm per vecka, vilket gör 4-5 mm varje månad. De olika fingrarnas naglar växer olika fort och mäns naglar växer generellt sett ortare än kvinnors. Naglarna växer oftast snabbare under sommaren eller i varma klimat. Under graviditetens sista månader och direkt efter förlossningen växer naglarna som allra snabbast. Generellt växer naglarna annars som snabbast under tonåren. Skador och nagelbitande kan konstigt nog göra att naglarna växer fortare då det är kroppens sätt att försvara sig mot angreppet.

 

Mina nagelplattor är korta, kan man göra något för att få dom längre?

Om man slutar peta med vassa föremål under nageln samt låter naglarna växa och vara lång,a kommer så småningom huden växa ut under nageln. Vilket resulterar i att nagelplattan så småningom blir längre. Så för att kunna få längre nagelplatta krävs det att man har långa naglar en längre period.

 

Mina naglar har ränder längst med växtriktningen. Varför?

 

Du får de naglar som finns inprogrammerade i dina gener och därför har vi alla olika kvalité på våra naglar – hårda, mjuka, sköra, randiga och så vidare. En randig nagel blir i regel mer randig med åren och kan ofta upplevas som svag på de tunna partierna. Med regelbundna manikyrer kan problemen hållas i schack, men det går inte att ändra på det faktum att nageln är randig.

Däremot går det att ”fylla igen” ränderna med gele och på så sätt få hållbara naglar.

 

Mina naglar ser konstiga ut, vad skall jag göra?

 

Så fort man upptäcker något konstigt på nageln rekommenderar jag starkt att man kollar upp detta hos en specialist, misstänker du nagelsvamp gå genast till läkaren för att göra en odling, detta är enda sättet du kan få ett definitivt besked om det var svamp eller inte.

 

-Vad är skillnaden mellan Pronailsgelé och ex. Akryl?

 

Pronails innehåller inga acrylmonomer, eller MMA (Methyl metacrylate) ett mycket allergi framkallande ämne som används inom nagelindustrin. Akrylmonomer är det flesta andra nagelsystem på marknaden uppbyggda av. Ett system där en vätska och pulver blandas och startar en kemisk reaktion på nageln som avger kemiska gaser som är farliga att inandas. Pronails gelé är en polymetrisk gelé. Det är en typ av höggradig plast av samma typ som används i bl.a. tandfyllningar och ögonlinser alltså en plast som är skonsam mot hud och kropp. Pronails gelé stärker den naturliga nageln och nageln blir flexibel istället för att slita ner den egna nagelplattan och långsiktigt orsaka allergier.... Välj Pronails och Salong Caraz om du månar om dig själv!

 

 

Frågor och svar – konstmaterial

 

Hur ofta ska man komma på återbesök?

 

Det beror mycket på hur snabbt din egna nagel växer och på hur ofta du kommer ihåg att olja och överlacka dina naglar. Om du själv har möjlighet att fila längd och form och lacka allt efter det att nageln växer varar resultatet längre. För att nageln ska se bra ut och vara hållbar bör man komma på återbesök var 3-4:e vecka, en del väljer att vänta längre men passerar återbesöken 4-5 veckor så minskar hållbarheten då nageln växt och bildat en lång utväxtkant. Sköter man då inte om den, kan gelen börja släppa i kanten vilket resulterar att gelen lossnar helt inom snar framtid. (medans en del kunder kan ha nageln hur länge som helst utan att någonting händer, dom ser lika fina ut hela tiden.)